dimarts, 24 de juny de 2014

Coca de llardons i sucre moré

Avui, per una revetlla de Sant Joan, he fet un invent que m'acaben de comunicar que ha triomfat!
Es tractava de fer coques per després de sopar i ja era migmatí. Sempre tinc a la nevera massa de full congelada i en un moment he improvitjat aquesta coca. Us la recomano. I també he fet la versió per diàbètics que us l'explicaré un altre dia.

Ingredients per fer la coca de llardons:
  • massa de full rectangular o la que tingueu
  • sucre moré (al gust)
  • llardons triturats fins però que es notin una mica. (al gust)
  • anís dolç, o sec, del Mono de Badalona per ruixar la coca al final i remullar els pinyons
  • sucre blanc
  • pinyons remullats amb anís (al gust)
  • ametlla granulada (congelada, o no, perquè així no es torna rancia) (i a més no es crema al forn)
Preparació de la coca:
  1. Estirar bé la massa a sobre d'un paper de forn o silicona.
  2. Punxar la massa perquè no pugi.
  3. Pintar tota la superfície amb ou batut.
  4. Barrejar els llardons amb el sucre moré.
  5. Cobrir amb els llardons barrejats amb el sucre moré tota la superfície sense arribar a les vores.
  6. Escampar els pinyons i l'ametlla per sobre. 
  7. Passar el corró per sobre dels llardons perquè s'enganxin bé.
  8. Escampar una mica de sucre blanc al gust.
  9. Fer una sanefa a les vores de la coca amb l'ajuda de les mans i la part del darrera d'una forquilla perquè pugi poc i de manera regular.
  10. Coure-la a 180º durant una mitja hora. Cal vigilar-la i com sempre, si veieu que es crema es tapa amb paper d'alumini. Això va fer-ho amb tots els pastissos.
Bon Profit!

1 comentari: