divendres, 6 de desembre de 2013

Blanquette

La Blanquette de vedella o pollastre és un plat molt fàcil, digestiu i gustòs que es fa molt a França. 
Ingredients:
  •   200 g de vedella per persona i una mica més per repetir (tall que es pela o algun tros per estofar) també es pot fer amb pollastre...
  • 1 potet de crema de llet (pot ser llet)
  • 2 pastanagues
  • 1 ceba  tallada a llunes
  • 150 g ó  200 g de xampinyons
  •  1 rovell d’ou desfeta amb una mica de llet
  •  farigola
  •  farina
  • arròs bullit per acompanyar
       Com es fa:

1.    Es posa en una cassola la carn, la ceba, la pastanaga i es cobreix d’aigua. Es posa sal i les herbes, tot en fred, i es posa al foc, quan comença a bullir s’escuma i es deixa coure mitja hora aproximadament fins que la carn estigui tova.
2.    En una paella es posa oli i una cullereta de farina i es deixa coure un  minut perquè es cogui la farina, com si fos una beixamel. S’hi afegeix el brou de bullir la carn i es remena. (jo trituro la pastanaga i la ceba amb el pimer i ho afegeixo a la cassola perquè a casa hi ha algú que no li agrada trobar-se la ceba ni la pastanaga) queda una salseta clara.
3.    Es desfà el rovell d’ou amb la crema de llet o llet i s’hi afegeix a la cassola amb la resta de la blanquette (per això se’n diu així, per la blancor de la crema de llet). Es deixa fer xup, xup, un minut.
4.    Es netegen els xampinyons, es tallen a trossets i es saltegen a part en una paella amb una mica d’oli, es couen uns 8 minuts i s’incorporen a la cassola amb la resta d'ingredients.
S'acostuma acompanyar amb arròs blanc o pasta.
I Bon Profit! És molt bo! Repetireu!

1 comentari:

  1. Mmmmmm, no l'he provat mai, ni amb pollastre ni amb vedella, però ja en tinc ganes!!! Petons!

    ResponElimina