diumenge, 29 de desembre de 2013

Pastís de formatge fi

Aquest pastís és molt lleuger, suau i fi. El preferit del meu nebot Joan. Li recorda quan era petit perquè el fèiem sovint. Gairebé no porta farina i no té res a veure amb els que trobem a les botigues.
Els de casa el preferien sense panses però es poden posar just abans de ficar-lo al forn.
A més a més és molt fàcil de fer i de recordar els ingredients.


Ingredients per un motlle de 25 o 27 cm de diàmetre:
  • 3 formatgets
  • 3 iogurts naturals (o gust llimona o pell de llimona ratllada)
  • 3 ous
  • 3 cullerades de sucre (uns 80 g)
  • 3 cullerades de farina (uns 60 g)
  • vainilla (opt)
  • 50 g de panses sense pinyol tipus sultana) si us agraden.
Con es fa:
1.     Separeu els rovells de les clares i munteu-les a punt de neu.
2.     Tritureu la resta d'ingredients amb el minipimer.
3.     Afegiu-hi les clares a punt de neu amb l'espàtula de silicona amb molt de compte.
4.     Aboqueu-ho en un motlle rodó folrat amb paper de forn untat amb oli.
5.     Coeu-lo a 180ª durant uns 40 minuts aprox.  però aneu controlant la cocció i no el traieu fins que sigui ben cuit el centre. Comproveu-ho  punxant-lo amb una brocheta pel centre i si surt sec, ja és cuit.
6.     Normalment passats uns 10 minuts de ser al forn s'ha de cobrir amb paper d'alumini perquè no es cremi per la part de dalt.
7.     És molt pràctic utilitzar un motlle desmotllable per facilitar el fet de treure'l del motlle.
8.     És molt bo.
I Bon Profit!

2 comentaris:

  1. Amb formatgets i iogurt no l'he provat de fer mai...me l'apunto!

    ResponElimina
  2. Se'm fa la boca aigua... Me l'apunto i l'intentaré fer per la meva mare, que li encanta el pastís de formatge (és dels únics dolços que li agraden)

    ResponElimina