divendres, 6 de novembre de 2015

Pa de fajol de tardor de 500g d'en David Martínez

I per acabar l'última recepta del pa de fajol del taller d'en David i l'Alba de Barcelona Cuina Natural.
El varem fer en format petit i si voleu fer-lo més gran només cal multiplicar els ingredients.

Ingredients: 

  • 150 g farina de fajol 
  •  75 g arrurruz 
  •  225 g aigua 
  •  4 g sal 
  •  15 g oli d’oliva verge extra de primera premsada en fred 
  •  12 g impulsor o llevat químic 
  •  15 u figues seques 
  •  15 g nous 
  •  1 polsim de fonoll 
En la mesura del possible, els ingredients han de ser ecològics.
Preparació:

  1. Barregem bé per una banda tots els ingredients secs ( fajol, arrurruz, sal i el llevat i per altre banda, barregem els líquids (oli d’oliva, aigua). 
  2. Les anous i les figues les trossegem ben petites i les posem amb els líquids. 
  3. Afegim amb cura els líquids als sòlids i barregem. Deixem reposar un minut la massa per tal de que el cereal vagi absorbint la humitat. 
  4. La decorem ( o no) i l’entrem al forn. 
  5. La courem 40 min. a uns 200 ºC. 6. En diem Pa de tardor perquè el blat sarraí i el fonoll ens escalfen i les anous aporten un plus d’aminoàcids al cereal. El temps de cocció augmentarà en aquest cas. Compte! si posseu l’opció ventilador del forn tenir la precaució de baixar la temperatura del forn 20ºC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada