divendres, 6 de novembre de 2015

Galette de fajol d'en David Martínez

Continuem amb les receptes del taller de Barcelona Cuina Natural. Les Galettes de fajol son típiques de la regió de la Normandie. El dia de la Candelera, 2 de febrero, és tradició fer aquestes galettes amb fajol o sarraceno. Sense gluten, sense sucre blanc, sense llet de procedència animal. Mooolt bones i saludables.
galettes farcides de rúcula, tomàquest secs i olives negres
En David fent les galettes o creps
Ingredients: per unes 6-8 creps de 24cm

  • 200g de farina fajol
  • 7,5g de sal 
  • 375cl aigua
  • 25cl llet d'arròs
  • 5g de mel
Preparació:

  1. En un bol posem la farina de fajol i la sal.
  2. Afegim un terç de l'aigua i anem incorporant la farina amb moviments amplis de les varetes per incorporar aire.
  3. Afegim la llet d'arròs i la mel o l'endolcidor que escollim.
  4. Deixem reposar unes hores a la nevera.
  5. Quan ho vulguem utilitzar, afegirem la resta d'aigua fins que la massa tingui una bona textura, més aviat líquida per tal de que la galette llisqui per la crepera.
  6. Escalfem la crepera o paella, l'untem d'oli de coco o mantega i fem les creps/galettes.
  7. És normal que la primera no surti bé, és el moment de rectificar la textura de la massa si és necessari afegint una mica més d'aigua.
  8. Les galettes es poden farcir de molts ingredients, ja siguin dolços (fruita cuita o crua...) o salats, com hem fet avui, amb rúcula, tomàquets secs i olives tot a trossets petits.
I Bon Profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada