dilluns, 9 de febrer de 2015

Pollastre al curry

Fa dies que em van dir que mai havia fet pollastre al curry. I gràcies a la recepta que em va explicar l'Esther, una gran cuinera, m'he posat mans a l'obra. És una recepta senzilla que el que costa més és trobar el curry. Jo l'he trobat en un super de productes asiàtics. Té el punt just de picant.
És una recepta boníssima, barata i apta per a molta gent. És un plat que es pot deixar fet el dia abans i també fer-lo totes les èpoques de l'any.  Ha agradat molt. La faré sovint. Passa a la llista d'habituals.
És obligat acompanyar-lo amb arròs aromàtic tailandès, o el que vulgueu.  ;-)
gengibre  fresc
Ingredients:
  • 2 grans d'all
  • 2 cebes de Figueras
  • 2 naps
  • 4 pastanagues
  • 4 tomàquets madurs ratllats
  • 2 cullerades soperes de pasta de Curry (veure foto)
  • 4 cm de gengibre fresc ratllat
  • 1 llauna de llet de coco (sense sucre)
  • sal, pebre i oli
  • pollastre sense pell i tallat petit
  • 1 iogurt grec
  • arròs tailandès 

Preparació:
  1. Salpebrar els talls de pollastre i daurar-lo a la cassola amb una mica  d'oli. Reservar-los
  2. Sofregir la ceba, la pastanaga, el nap i l'all, tot ben picat
  3. Afegir el curry i el gengibre i sofregir una mica.
  4. Incorporar el tomàquet ratllat, remenar bé i sofregir uns tres minuts i incorporar la llet de coco.
  5. Donar un parell de voltes i afegir tot el pollastre a la cassola i que faci xup, xup a foc baix i tapat cinc minuts. Els trossos de pollastre eren molt petits, si ho coguem més correm el risc de que quedi massa cuit.
  6. Un moment abans de servir-lo barrejar-hi el iogurt grec per suavitzar, si es vol.
Arròs blanc tailandès o el que tingueu
  • Per cada tassa d'arròs posar dos d'aigua. 
  • All (optatiu)
Preparació:
  1. Sofregir una mica l'arròs en un cassó amb oli. Podeu sofregir també un all.
  2. Afegir l'aigua bullint, remenar bé i baixeu el foc al mínim, tapar i esperar 11 minuts o fins que us agradi el punt de l'arròs.
  3. Servir acompanyant al pollastre al curry.

I Bon Profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada