diumenge, 18 de maig del 2014

David Lienas - Coulant

Com dèiem l'altra dia, ara li toca el torn al coulant, l'estrella de la festa.
Ingredients:
  • 4 ous
  • 120 grams de xocolata de cobertura (70% de cacau)
  • 125 grams de mantega
  • 130 grams de sucre
  • 60 grams de farina

Preparació del coulant:

  1. Va desfer la mantega amb la xocolata al microones.
  2. Va muntar els ous amb el sucre amb la màquina elèctrica de barilles i quan van estar ben escumats va afegir-hi la crema de mantega i xocolata fins que va quedar tot ben integrat.
  3. Després va incorporar la farina tamisada i la va mesclar bé.
  4. Ell ho va emmotllar en un aro de 6 cm de diàmetre x 3 cm d'alçada untat amb mantega i un paper de forn al voltant com es veu a la fotografia i ho va col·locar a sobre d'un full de silicona. S'ha d'omplir només les tres quartes parts del motlle.
  5. El va coure a 180º durant uns 7 minuts però cal vigilar molt el temps de cocció perquè depèn d'això que la xocolata surti líquida o no. Potser us caldran dos intents per reixir. Us ha de quedar cru per dins de manera que la xocolata surti líquida al trencar-lo.
  6. Ho va acompanyar amb melmelada de taronja amargant però això us ho explicarem un altre dia... També és molt bo amb un gelat de vainilla o el nostre biscuit glacé per allò del contrast del fred i calent.
  7. Com que no teniem aros ho vam posar en motlles de silicona individuals i/o flameretes d'alumini.
  8. Vam congelar els que van sobrar per un altre dia i va funcionar molt bé l'invent.









2 comentaris:

  1. A mi em va agradar molt allò que ens va explicar de les dues maneres de fer el coulant. Aquesta que és l'original i l'autèntica. I l'altra que facilita fer-los bé quan se n'han de fer molts... M'agradaria recordar-me del nom que li donava a la "crema" (que no era crema) de xocolata i mantega de l'interior... tu el saps?

    A veure si l'expliquem un altre dia.

    Aquest era boníssim!!!!

    ResponElimina