dissabte, 10 de maig de 2014

Bombons

La Rosa i la Carme, amb una altra amiga comuna, ens en vam anar a un taller de xocolata que portava en David Lienas.

En David Lienas és director de l'escola de cuina Bell Art i ens va explicar com fer unes quantes receptes amb xocolata.

És un bon mestre,  ho fa molt bé, ho explica perfectament i a més a més del que explica, va introduint entre mig molts trucs i solucions pràctiques  a la cuina

En un parell d'hores...  ens va fer:

1.- Bombons de xocolata  blanca amb avellanes  caramelitzades a dins
2.- Trufes de llet condensada amb ametlla picada
3.- Escuma de tiramisú
3.- Escuma de xocolata negra
4.- Coulant de xocolata amb melmelada  de taronja  amargant.

Aquest  és el resultat  de les  diferents  receptes... i  encara faltava  el coulant,  l'estrella de la festa.


BOMBONS

Ingredients:

1.- cobertura de xocolata blanca
2.- avellanes  (1 per bombò)
3.- sucre (per  l'almívar)
4.- Nutella

1.-  Primer va caramelitzar les avellanes, fent un almívar espès amb el doble de sucre que d'aigua. Quan va agafar una mica de color hi va tirar les avellanes dins i les va remenar i després les va posar en una planxa de silicona. Les va deixar refredar.

2.- Va temperar la xocolata  al microones molt  poquets  segons  30-40  i va omplir el motlle dels bombons d'aquesta xocolata  blanca i quan va estar ple el va tornar a buidar,  deixant només la xocolata que cobrís la forma del motlle, però buit de dins.


4.- Ho va posar  a refredar  a la nevera.  (mentrestant  va començar  les  altres  receptes)

5.- Quan ja va estar prou freda la xocolata hi va posar  una  avellana caramelitzada sencera o partida a trossos si no cabia dins del bombò.

 6.- Després els va  acabar  d'omplir  de Nutella amb una mànega  pastissera.


7.- I finalment els va tancar altre cop amb la xocolata blanca que havia sobrat abans.


8.-  Ho va  ajustar  amb una espàtula  per  treure  la xocolata que sobrava




I ho va tornar  a posar a refredar...  Si us  agrada treballar  la xocolata, no us  perdeu els tallers  del David,  en dues  horetes de no res  s'aprèn un munt  de coses...

...  continuarà...



2 comentaris:

  1. Carme, molt bona crònica i supers fotografies. Segur que al David i a la Gemma els hi agradarien molt. Ja estic esperant la continuació... i a més a més de tot això que varem aprendre ho varem poder tastar tot i estava bonííííssim, només se sentien molts uuummmmm, oi?

    ResponElimina
  2. Quina enveja de taller! Qui hi pogués haver assistit! Petons!

    ResponElimina