dimarts, 25 de juny de 2013

Llengües de gat

 Són molt fàcils de fer i molt bones per acompanyar un bon gelat, una bona crema catalana, o de llimona, o per l'hora del té, o a tothora.  Agraden moooolt!
Ingredients:  (han sortit unes 65 unitats)
  • 100 g de sucre
  • 100 g de mantega textura pomada
  • 125 g de farina
  • 2 ous
  • vainilla
Con es fa:
  1. En un bol es desfà la mantega tova amb una espàtula de fusta fins que quedi un crema i s'hi afegeix el sucre i es torna a batre fins a tornar a fer una crema.
  2. Es van afegint els ous, un a un, fins obtenir una crema homogènia.
  3. S'hi posa la farina tamissada i es torna a remenar fins que quedi una crema fina.
  4. S'omple una màniga pastissera amb una boquilla de mig cm de diàmetre i es fan unes tires de 6 cm de llarg i una mica separades a sobre d'un silpat o d'un paper vegetal.
  5. Es couen a 180º durant 6 ó 7 minuts, però sempre vigilant ja que dependrà de la mida i del tipus de forn.
  6. Es retiren i es van fent fornades fins que s'acabi la massa.
  7. Jo les he guardat en una capsa metàl·lica.
I Bon Profit!

                           





5 comentaris:

  1. Quina bona pinta! més fàcil impossible, ho haurem de provar de fer!

    ResponElimina
  2. Provaré de fer-les.

    Fa molts anys, molts, quan venia la meva àvia a dinar a casa ens portava llengúes de gat, tenien la mateixa forma però eren només de xocolata.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, si, és que hi ha uns bombons que són tots de xocolata que també es diuen així i s'assemblen de forma i que també em porten records de petita. Mirarem de fer-los algun dia.

      Elimina
  3. M'entren ganes de fer-me'n a casa... Quina pinta!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vigila, però, perquè els tinc amagats en una llauna i no paro de fer viatgets, je, je. Estan boníssims i són molt fins, no atipen gens.

      Elimina