dissabte, 29 de juny de 2013

Albergínies farcides vegetals

Des  que  vaig  començar  a fer  aquestes  albergínies,  a casa  meva,  ja no volen saber  res  de les  clàssiques  farcides  de carn  i  amb  beixamel.  Aquestes  són molt  gustoses  i molt  més  lleugeres,  sobretot  si vigilem que ni les  albergínies  ni el  sofregit  ens  agafin massa  oli.

Ingredients:

3 albergínies
3  cebes
un porro
2 grans  d'all
unes branques  de julivert
1 tomàquet  madur gros  o  2  de més  petits
parmesà  ratllat
oli,  sal  (i pebre  si voleu)


 Elaboració:

1.- Talleu les  albergínies  en  4  llesques, han de quedar  gruixudes. Les podeu deixar  una estona  dins d'aigua  i sal.

2.-  Les passeu  per  la  planxa  o la paella  amb molt poc  oli,  que  sinó  queden olioses.  Amb  una mica  de sal.

3.-  Les  passeu  una mica  per  paper de cuina  i les  poseu  en una safata  que  pugui  anar al forn.




4.- Tritureu la ceba,  l'all,  el porro  i el julivert.

5.- Poseu  oli  en una  paella  i  hi tireu  tot  allò  que heu  triturat  i  a més  a més  hi afegiu  el tomàquet talladet  a trossos. Hi afegiu  una mica  de sal.






 6.- Quan estigui  cuit  ho escampeu  per  damunt  de les  llesques d'albergínia  i afegiu  el parmesà  ratllat.




7.-  Ho poseu  al forn  fins  que  us  agradi  de  rosset.

4 comentaris:

  1. tenen molt bon pinta, les haurem de tastar!!

    ResponElimina
  2. Ui, això ho he de provar!! A casa, mon pare solia fer les farcides amb carn i beixamel, però des que estem tots més o menys a règim ja no es veuen plats d'aquests... Una versió vegetal podria ser una solució!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també sempre les feia com el teu pare... però aquestes els agraden més a la família que les de sempre. Deu ser la novetat!!! Perquè les altres també són molt bones.

      Segur que us agradaran. Estalviar-se la beixamel ja és important pels règims!

      Elimina