dijous, 18 d’abril del 2013

Tarongetes amb xocolata

Fa molt temps que volia perdre la por a templar  la xocolata.  Això s'ha de fer perquè la xocolata recuperi les seves propietats de cruixent, brillo, textura... i que aguanti més temps en bones condicions.
Com es fa? Jo he fet una prova amb poca xocolata.
De moment he intentat fer el mètode que diuen de sembrat i ha estat tot un èxit!
Es posa en un vas 200 g de cobertura de xocolata de 70% en gotes o ben picat al microones un minut a màxima potència i es remena. Es torna a posar 20 ó 30 segons més i es torna a remenar fins que es fongui i agafi una temperatura de 40º s'hi afegeix 100g (1/3 part) de xocolata picada i es remena molt bé per fer-li baixar la temperatura a 27º i es torna a posa al microones 4 segons perquè torni a pujar la temperatura a 29-30º i ja es pot utilitzar per sucar les orangetes, maduixots, trufes... (mireu les fotografies).
Es deixen refredar a temperatura ambient millor. Si teniu molta pressa es pot posar  la nevera o congelador molt poc temps.
Estaven molt bones! Un altre dia provaré de fer-ho amb la tècnica del marbre.
La xocolata i les tarongetes les he comprat a Solé&Graells.
Alerta amb la xocolata ja que es crema de seguida i s'ha de llençar! Més val anar molt a poc a poc fins que ja li agafeu el punt. És qüestió de pràctica i paciència.












2 comentaris:

  1. La xocolata és una de les meves perdicions, i amb taronja és una combinació increible!! t'han quedat molt i molt bé!!

    ResponElimina