dissabte, 9 d’agost de 2014

Ous escalfats






Una manera pràctica de fer els ous escalfats o pochés.
Ingredients:

  • Ous de guatlla o de gallina.

Preparació: 

  1. Es prepara un bol o tassa amb vinagre blanc. I un altre amb aigua freda.
  2. Amb una puntilla o punta de ganivet ben afilat es tallen els casquets de la part més arrodonida de les closques dels ous i es van aboquen tots els ous junts al bol que conté el vinagre.
  3. Mentrestant haurem posat a bullir un cassó amb aigua.
  4. Quan bulli molt fort remeneu enèrgicament i quan es formi un remolí aneu abocant els ous d'un en un tots alhora. 
  5. Si són de guatlla amb 50 segons de cocció són suficients.
  6. Es treuen amb una escumadora i s'abocant al bol de l'aigua freda per parar la cocció. Es poden deixar així fins a l'hora de menjar-los. 
  7. Al moment de servir-los es posen posar uns segons en un bol amb aigua calenta.
  8. La gracia d'aquests ous és que la clara queda cuita i el rovell líquid. Una auténtica esferificació només amb vinagre :-)
Aquesta manera de fer els ous és molt pràctica i són els ous  a la benedictine típics del esmorzar-dinar americà. Jo recordo quan era petita haver-los menjat a sobre d'una llesca de pa fregit coberts de beixamel, i també tancats en una capsa de gelatina amb un fons d'ensaladilla.
Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada