dimecres, 24 de juliol de 2013

VOL-AU-VENTS

Quan era petita els vol-au-vents farcits de peix, bexamel i xampinyons eren un plat de festa. Algun dia els faré perquè tinc la recepta original de la mare, de l'àvia i de la tia Maria. Elles els compraven fets a la pastisseria i els farcien a casa.
Però avui m'he animat a fer-los jo. De dues mides diferents de 8 cm i de 4 cm de diàmetre.
He posat dues corones de gruix però la propera vegada només posaré una per fer-los més lleugers.
Els petits són una molt bona idea per fer-los d'aperitiu o tapa. 
Les tapes es poden farcir amb crema de formatge, sobrassada, brandada....
Ingredients pels vol-au-vents:
  • massa de full (aquesta vegada La Cocinera, amb un paquet han sortit 4 de 8cm diàmetre i 4 de 4 cm de diàmetre)
Ingredients pel farcit:
  • 100 g de musclos congelats i cuits sense closca de la Sirena
  • 6 palets de cranc de la Sirena
  • 4 anxoves de l'Escala
  • 2 cullerades de maionesa 
  • 1 cullerada de ketchup
  • 1 culleradeta de mostassa
Com es fan 4 vol au vents:
  1. Es tallen 12 cercles 
  2. Es deixen 4 tal qual per fer les bases.
  3. Es fan les corones amb els altres cercles amb un tallapastes més petit.
  4. Es pinten les bases amb aigua i es col·loca una corona a sobre de cada base i es presiona lleugerament.
  5. Es pinten les corones amb aigua i es col·loca una altra corona a cada base.
  6. Es pinten les corones amb ou batut.
  7. Es punxen les bases perquè no pugin els centres i es posen cigrons secs o tubs (mireu la foto) perquè no perdin la forma. Aquest ha estat el meu truc!! Us el recomano perquè sinó tendeixen a tancar-se com un embut.
  8. També els tapo a mitja cocció amb paper d'alumini perquè no es cremin i quedin ben cuits. La pasta crua és de les coses més dolentes i indigestes. Compte, doncs!
  9. Es couen a 190º durant uns 20 minuts però, com sempre, dependrà de les mides, del gruix, del forn...
  10. Es deixen refredar i es farceixen amb el que es vulgui. Dolç o salat.
Com es fa el farcit.
  1. Es piquen tots els ingredient en una màquina trituradora.
  2. S'omplen els vol-au-vent i es decoren amb una mica de palets de cranc.
I Bon Profit!

















6 comentaris:

  1. Hola Rosa,
    Tenen molt bona pinta. Enhorabona.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, el que és més important és que èren boníssims. Tasta'ls! si més no, fes només el farcit amb unes torradetes o una bona amanida. Èxit assegurat! Els musclos també poden ser de llauna.

      Elimina
  2. Semblen una mica laboriosos de fer però valen la pena, segur!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també els hauré de provar, aquesta Roseta, ens vol fer treballar de valent!!!

      Elimina
  3. Hola Carme,
    M'encanta com has aconseguit que l'interior dels vol-au-vents quedi ben pla, i així es pugui farcir perfectament! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mònica, gràcies per venir... la cadena de blogs m'ha servit per a conèixer molta gent.

      Aquest blog el compartim la Rosa i jo, i en aquest cas els vol-au-vent són de la Rosa, que tot sigui dit de pas, és molt més perfeccionista que jo i tot li queda super bé. :DDD

      Una abraçada.

      Elimina