Pèsols

divendres, 16 de novembre del 2012

Trufes d'en Ferran Adrià molt bones!

Les trufes gelades que feia eren boníssimes però aquestes del llibre de la "Comida de la familia" d'en Ferran Adrià, a més de ser bones, són molt fàcils de fer i en aquestes èpoques segur que més d'un ho agrairà. Us el recomano
                                           
Ingredients (per a 20 pers)       Surten 75 trufes de 16g/unitat amb 500g de nata i 500 de xocolata
  • 400 ml de nata líquida 35% M.G.                                     500 ml de nata
  • 35 g mantega                                                                      44g   de mantega
  • 400 g de xocolata (a mi m'agrada del 70%)                       500g   de xocolata 70%
  • 18 ml de conyac (a mi m'agrada del bo)                               30g  de conyac
  • 50 g de cacau en pols  (a mi m'agrada pur sense sucre)       o fideus de xocolata
Com es fan:
  1. Es posa a bullir la nata i amb aquesta s'escalda la xocolata picada. Es deixa reposar 3 minuts perquè la xocolata es desfaci.
  2. Es barreja tot fins que quedi ben fi.
  3. Ara és el moment d'afegir la mantega i el conyac i es remena fins que quedi homogeni.
  4. Es posa en un bol o taper i es tapa amb film transparent "a pell"  que vol dir, que toqui el plàstic la xocolata. Es deixa refredar.
  5. Un cop refredada i hagi agafat cos la xocolata es formen boles irregulars d'uns 15 g.
  6. Es passen una a una pel cacau en pols. 
  7. Es serveixen a temperatura ambient.
Es pot afegir Nutella o una pasta de xocolata i avellana a la trufa.
Si es vol, es pot substituir el conyac per un altre tipus d'aiguardent o licor.
Es poden arrebossar amb fideus de xocolata.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada