dissabte, 19 de març del 2016

Cake amb clares Júlia

Avui, diada de Sant Josep hem fet crema catalana. La Júlia per aprofitar les clares que no ens fan servir a la crema ha fet aquest Cake molt adequat per acompanyar-la. A més de ser un postre d'aprofitament és bonissim, ens diu la Júlia. Ho farem segur.

Ingredients:

  • 6 clares d'ou
  • 200 g sucre
  • 120 mantega
  • 50 g d'ametlles crues picades
  • 120 g de farina
  • una mica de taronja confitada o el que es vulgui
Preparació:

  1. Muntar les clares a punt de neu. Afegir-hi el sucre i la mantega tova.
  2. Barrejar amb l'espàtula la farina, l'ametlla i la taronja confitada a trossets petits.
  3. Coure'l al forn a 180º durant una hora aproximadament.
Bon profit!

divendres, 18 de març del 2016

Arròs blanc per acompanyar

Aquest arròs és molt gustós perquè no es passa per aigua ni s'escorre. És molt fàcil de fer i és un bon fons de nevera. Complementa qualsevol plat. Per exemple. calamarcets saltejats, cuixetes de pollastre, blanquette de carn, etc, etc....

 Ingredients:
  • arròs tantes tasses com vulgueu (2 tasses)
  • aigua o caldo 2 tasses per cada tassa d'arròs. (4 tasses)
  • oli
  • sal
  • all (optatiu)
  • altres herbes o aromes al gust
Preparació:
  1.  En un cassó posar una mica d'oli i sofregir (l'all optatiu) l'arròs donant un parell de voltes.
  2. Afegiu-hi l'aigua (bullint millor) i la sal.
  3. Quan arrenqui el bull baixeu mooolt el foc i tapeu-lo. No cal tocar-lo ni remenar.
  4. Coure'l 20 minuts justs i veureu com queda sec i bastant suelto (com es veu a la fotografia).
  5. Estendre'l en una safata allargada per refredar-lo de cop. Si cal el venteu una mica.
  6. I ja el podeu guardar fins al moment de menjar-lo. Aguanta molts dies a la nevera. 
Bon profit!

Cuixetes de pollastre a la taronja Carme H.

Aquest plat és molt fàcil de fer. És molt bo, econòmic i agrada molt. Si l'acompanyeu amb un
arròs blanc i una amanida teniu un dinar complet.
Ingredients:
  • 8 cuixetes de pollastre (Guissona)
  • 2 cebes grans
  • 3 taronges grans
  • un gra d'all
  • oli i sal
  • 2 culleradetes de postre de mel
Preparació:
  1. Salar, enfarinar i fregir en una cassola o paella amb oli (dauradetes) les cuixetes.
  2. Reservar-les a part.
  3. A la mateixa cassola amb el mateix oli posar la ceba tallada a làmines fines (juliana) i fer-la a poc a poc una bona estona amb el foc ben baixet.
  4. Afegir-hi el pollastre i abocar-hi el suc de les tres taronges.
  5. Fer-ho coure una estoneta i afegir-hi les dues culleradetes de mel.
Bon profit!

diumenge, 6 de març del 2016

Super Aliments - Superfoods

Ja veieu que fa uns dies que poso receptes de sucs verds i ara d'aliments superfoods que com diuen els que els han estudiat ens faran més sans, energètics i longeus. 
La Carla Zaplana ha descrits aquests aliments Superfoods en el seu nou llibre.  Aniré posant aquí alguns d'aquests aliments, les seves propietats i també alguna recepta.
Vull deixar clar que sóc seguidora d'aquest tipus d'alimentació (no tot el que voldria) després d'haver vist curar una malaltia molt aguda de la pell a una persona amiga. He arribat fins aquí després d'anys de cercar solucions desesperades per aquesta persona. Si algú es troba en aquesta situació que experimenti tant sols uns dies. No costa diners, ni temps, ni embrutes gaire la cuina. Simplement es tracta de fer una alimentació més neta i natural.  I ja em direu.
"Que el teu aliment sigui la teva medecina i que la teva medecina sigui el teu aliment" com llegeixo en el seu llibre:

dissabte, 5 de març del 2016

Calçotada poètica

Aquest és l'aperitiu que ha portat la Carme per entretenir la gana mentre es feien els calçots en una calçotada d'amics. I ella, en el seu blog Col·lecció de moments ho ha traduit així:

Avui a la Floresta
hi ha una calçotada.
Sempre som molta colla
i gresca assegurada.

Menjarem bons calçots
amb deliciosa salsa.
I amb el caliu, farem
la carn sobre la brasa.

I mentre fan el foc,
uns fogoners d'alçada,
un xic d'aperitiu
que entretingui la gana.


Carme, Genial! Ets una artista! Et convido sempre que vulguis a poetitzar aquest blog amb les teves poesies. Gràcies Artista i Amiga!

Bon profit!  la recepta la teniu aquí.