dilluns, 21 de desembre de 2015

Pastís de xocolata de l'Arantxa

L'altre dia vam anar a berenar a casa de l'Arantxa i ens va fer aquest pastís de xocolata molt bo i fàcil de fer. Gràcies Arantxa!!!
Aqui teniu la recepta:
Ingredients:

  • 400g d'ametlla ratllada
  • 100g de sucre
  • 125 g de xocolata
  • 100g de mantega
  • 5 ous
Per a la cobertura:

  • 125g de xocolata
  • 40g de mantega
  • 1 cullerada sopera d'aigua
Preparació:

  1. Desfer la xocolata amb la mantega al microondes.
  2. Muntar les clares a punt de neu.
  3. En un bol barrejar l'ametlla pols o ratllada amb el sucre i els rovells d'ou.
  4. Afegir les clares muntades amb molt de compte perquè no es vagin.
  5. Coure'l al forn a 180º durant uns 30 minuts. Esperar que es refredi per posar la cobertura.
  6. Per fer la cobertura desfer la xocolata, la mantega i la cullerada d'aigua al microones fins que quedi una crema fina i homogènia i cobrir el pastís.
  7. Amb una forquilla podeu fer decoracions com es veu a la fotografia.
Bon profit!

dimarts, 15 de desembre de 2015

Pastís de tres xocolates

Avui havia de portar un pastís per uns amics molt amants de la xocolata però a un li agradava la negra, a l'altre la de llet i a l'altre la blanca. Crec que amb aquest pastís he solucionat el problema amb nota.
Aqui teniu la recepta:
Ingredients:
  • 200g de xocolata negra
  • 200g de xocolata amb llet
  • 200g de xocolata blanca
  • 750ml de nata per muntar
  • 750ml de llet
  • 3 sobres de quallada en pols Royal
  • 200g de galetes Maria (un paquet)
  • 100g de mantega
Preparació:
  1. Per fer la base, triturar les galetes. Afegir la mantega a temperatura ambient fins que quedi una massa ferma i homogènia. Estendre-la bé per tota la base del motlle desmuntable d'uns 26 cm i apretar-la bé amb una cullera o el cubilet de la thermomix.. Posar un paper o silpat a la base. Ficar-la al congelador.
  2. Amb la thermomix: posar les galetes al vas i triturar 5 segons velocitat 8. Afegir la mantega i barrejar a 5 segons a velocitat 5. La resta tot igual.
  3. Per fer les tres capes el procediment és sempre el mateix: Per fer la capa de xocolata negra posar en un cassó la xocolata negra trossejada, la llet, la nata i la quallada i escalfar sense que arribi a bullir (90º aproximadament) remenant bé perquè no s'enganxi com si fessim crema catalana o xocolata desfeta. Abocar la crema sobre la base de galetes. Ficar-la al congelador uns minuts.
  4. Amb la thermomix: posar la xocolata negra trossejada al vas i triturar 5 segons a velocitat 7. Afegir la llet, la nata i la quallada i programar 7 minuts 90º a velocitat 4. Abocar la crema sobre la base de galetes i deixar refredar al congelador uns minuts fins que sigui ben ferma.
  5. Fer la segona capa amb la xocolata amb llet de la mateixa manera. Amb una forquilla ratllar la capa de xocolata negra (perquè al tallar la tarta no es desenganxin les capes) i a continuació abocar a sobre la crema de xocolata amb llet. Deixar refredar al congelador perquè qualli bé.
  6. Fer la tercera capa amb la xocolata blanca de la mateixa manera.
És millor fer-la el dia abans. Es menja fresqueta de la nevera. Es pot congelar.
Bon profit!

divendres, 4 de desembre de 2015

Quiche loraine de la Júlia

La Quiche és un pastís salat que pot ser d'aprofitaments. Aquesta és la clàssica quiche  però si a la crema d'ous i crema de llet li canviem el farcit podrà ser del que a nosaltres ens agradi. Molt adeqüada per bufets, sopars amb una bona amanida, berenars i fins i tot es pot portar a la feina. La de gambes és molt bona i fa festa. És molt bona d'espinacs i roquefort o la de carbassó amb ceba. Hi ha infinitat de combinacions. Cal animar-se a inventar, això si, amb seny.
                                
Ingredients:
  • 1 làmina de pasta de full
  • 200 ml  de crema de llet
  • 4 ous
  • 200g de formatge philadelfia normal
  • 50g de formatge roquefort (1/2 triangle)
  • 150g de bacon fumat a tiretes
  • sal 
Elaboració:
  1. Estirar ben fina la pasta de full, punxar-la i folrar un motlle rodó de la mida.
  2. Saltejar el bacon sense oli.
  3. Barrejar bé els ous amb la crema de llet, els formatges el bacon. Ajustar la sal.
  4. Abocar-ho a sobre de la pasta.
  5. Coure'l a 180º uns 30 minuts.
Bon profit!