dimecres, 27 d’agost del 2014

Pomes multiús


mandolina, ganivet, pelador, i buida cors
Aquestes pomes són molt fàcils i ràpides de fer.
  1. Pelar i treure els cors de les pomes ajudats dels estris que veieu a la fotografia.
  2. Partir-les per la meitat i fer làmines fines amb la mandolina.
  3. Col.locar-les en un plat i coure-les al microones tapades. (4 minuts una poma).
  4. Es poden menjar calentes, tèbies o fredes.
  5. Tot plegat 7 minuts!!!!
Es poden menjar:
  • Per guarnir una tarta de poma.
  • Per postres per a diabètics o que no engreixin. 
  • Per postres, calenta acompanyada o no de gelat, o de nata líquida ben freda, recorda molt a la tarta Tatin ;-)
  • Molt bona en el règims astringents o convalescències, estòmacs fatigats......
  • També imprescindible en els règims per aprimar, no porta gens de sucre i al coure-la fa sortir el seus propis sucres.
  • Per acompanyaments de carns (porc sobretot), aperitius amb foie per exemple, etc....
  • També es pot fer amb altres fruites que no tinguin massa aigua.

dissabte, 9 d’agost del 2014

Ous escalfats






Una manera pràctica de fer els ous escalfats o pochés.
Ingredients:

  • Ous de guatlla o de gallina.

Preparació: 

  1. Es prepara un bol o tassa amb vinagre blanc. I un altre amb aigua freda.
  2. Amb una puntilla o punta de ganivet ben afilat es tallen els casquets de la part més arrodonida de les closques dels ous i es van aboquen tots els ous junts al bol que conté el vinagre.
  3. Mentrestant haurem posat a bullir un cassó amb aigua.
  4. Quan bulli molt fort remeneu enèrgicament i quan es formi un remolí aneu abocant els ous d'un en un tots alhora. 
  5. Si són de guatlla amb 50 segons de cocció són suficients.
  6. Es treuen amb una escumadora i s'abocant al bol de l'aigua freda per parar la cocció. Es poden deixar així fins a l'hora de menjar-los. 
  7. Al moment de servir-los es posen posar uns segons en un bol amb aigua calenta.
  8. La gracia d'aquests ous és que la clara queda cuita i el rovell líquid. Una auténtica esferificació només amb vinagre :-)
Aquesta manera de fer els ous és molt pràctica i són els ous  a la benedictine típics del esmorzar-dinar americà. Jo recordo quan era petita haver-los menjat a sobre d'una llesca de pa fregit coberts de beixamel, i també tancats en una capsa de gelatina amb un fons d'ensaladilla.
Bon profit!